Ett glädjande avsked – hejdå Internet Explorer 10

Nu har det gått lång tid sedan Microsoft tillkännagjorde att de skulle sluta ge stöd och säkerhetsuppdateringar till Internet Explorer 10. Känslan är dock att detta har underskattats och bör få mer glädjerop.

Som webbyrå tampas man hela tiden med att jobba med den senaste tekniken, samtidigt som man inte får vara för långt i framkant då man riskerar bakåtkompatibiliteten med gamla webbläsare. Eftersom det krävs ett stöd i webbläsaren för att kunna göra vissa effekter eller lägga in grafiska komponenter behöver man alltid ta hänsyn till det i webbproduktioner. Allt eftersom webbläsarna utvecklas möjliggörs också nya funktioner och man kan nå nya höjder i sitt skapande.

Men bara för att vissa webbläsare gillar att ligga i framkant betyder det inte att alla gör det. Man kan inte heller utgå från att alla kör en viss webbläsare utan man måste även ta hänsyn till statistiken. Om en viss webbläsare har en väldigt låg användarbas samt om den webbplatsen man tillhandahåller inte riktar sig till den målgruppen finns det heller ingen anledning att ta hänsyn till dess begränsningar.

Internet Explorer 10 är en sådan webbläsare som har haft en stor användarbas då den finns som standard i vissa versioner av Windows. Det är alltså inte ett aktivt val av användaren utan de ser oftast ingen anledning till att ladda ner någon annan webbläsare. Men eftersom det finns så otroligt mycket begränsningar i Internet Explorer 10 kan man inte göra webbplatser som är i verklig teknisk framkant om man ska ta hänsyn till det. Därför tar vi som webbyrå emot detta beslut av Microsoft med applåder, nu har webben tagit ytterligare ett steg till i rätt riktning.

Ute efter en snygg webbplats?

Fyll i formuläret nedan så bokar vi in ett telefonmöte.