Spelas nu @sthlmoffice

Väder Stockholm

Väder Åre

Header form

Trender på webben

Syns ditt företag i Google My Business?

Skapa VR-upplevelser med en iPhone

Det talas allt mer om Virtual Reality på webben så jag tänkte visa ett spännande användningsområde. Tidigare i veckan träffade jag företaget Insidemaps och fick se hur man superenkelt kan skapa 360-graders Virtual Reality-upplevelser med en iPhone och en ”HERO-rotor”.

Den här typen av teknik gör det kostnadseffektivt och enkelt för exempelvis mäklare att visa en bostad eller en restaurangägare att locka gäster med en rundtur innan besöket. Touren kan dessutom läggas in i Google My Business som jag har skrivit om tidigare, vilket förbättrar möjligheterna att hamna högt i ”nära-sök”. Bra content = bättre exponering.

Så här ser det ut när man gör en ”skanning”:

Paketet placerar man sedan ut på några olika platser i en lokal där den fotar i 360 grader. Det hela tar bara några få minuter och sköts helt automatiskt. Kvaliteten är otroligt hög och om du har ett par VR-glasögon kan du direkt uppleva hur det är att befinna sig i lokalen.

Ett exempel på hur det kan se ut: Testa upplevelsen på Google Maps

Med en knapptryckning kan man sedan skapa en uppmätt planritning hela lokalen, ta bort alla möbler eller räkna ut hur mycket färg som skulle gå åt för att måla om. Det här är bara några exempel på vad tekniken klarar av. Möjligheterna är oändliga!

Läs vidare och se fler exempel på Insidemaps om ni är nyfikna på att veta mer.

Nu kör vi!

×

Nu kör vi!

Se våra caseKontakt