Vad är WCAG?

Web Content Accessibility Guidelines (WCAG) är en samling riktlinjer för att öka tillgängligheten på internet för användare med funktionsvariationer. Framförallt är riktlinjerna fokuserade kring information såsom texter, bilder, ljud, kod och taggning som definierar strukturella objekt samt presentation av innehåll i olika former. Det kan exempelvis handla om att erbjuda textalternativ för visuella element eller att göra det enklare för besökaren på webbsidan att lyssna på sidans innehåll istället för att läsa det visuellt.

Så jobbar vi med tillgänglighet

macbook_new-DEVELOPER-EDIT
Laptop-image

Varför ska man tillgänglighetsanpassa?

Målsättningen med direktiven för tillgänglighet är att så många som möjligt ska kunna ta del av information och ingå i samhället på lika villkor.

Vad innehåller WCAG?

WCAG innehåller 78 kriterier uppdalat på 13 olika riktlinjer som är organiserade under 4 principer: Möjlig att uppfatta, hanterbar, begriplig och robust. För varje riktlinje finns det tre testbara nivåer: A, AA och AAA. Dessa brukar användas i samband med kravställning av nya webbplatser.

Finns WCAG för WordPress?

Det korta svaret är ja. I princip alla webbplattformar kan användas för att utveckla webbplatser baserade på WCAG:s riktlinjer. Just WordPress är väldigt lämpligt för detta ändamål och med viss modifikation kan även administrationsgränssnittet anpassas för att möta höga tillgänglighetskrav. Fråga oss eller er webbyrå för mer information om deras WCAG-arbete..

Finns WCAG översatt till svenska?

Ja, och en komplett lista av andra översättningar finner du här.

Kan jag WCAG-anpassa en befintlig hemsida?

Oftast. Så länge den är byggd enligt praxis så brukar det inte vara några stora problem att åtgärda det som behövs för att en webbplats ska klara kraven på WCAG.

 

Offert på ny webbplats?

Fördelar

Få ett förslag inom ett dygn från oss på webbyrån Generation.

Fasta priser

Fast leveranstid

Färdiga plugins för många tilläggsfunktioner, t.ex. systemintegrationer

Professionell unik design

Stabil och långsiktig byrå med 30 anställda

Skicka in en förfrågan till oss!

Namn*(Obligatoriskt)

Den här webbplatsen är skyddad av reCAPTCHA,
Googles Sekretesspolicy och Användarvillkor gäller.