WordPress

Innehållshanteringssystemet som driver över 25 % av världens alla webbsidor.

Kod och böcker

Världens snabbast växande CMS / innehållshanteringssystem

WordPress är ett innehållshanteringssystem, även kallat Content Management System (CMS) på engelska. Man använder det för att på ett enkelt sätt uppdatera texter, bilder, filmer, menyer och annat innehåll och material på sin hemsida. Ibland kallas det även publiceringssystem, webbadministrationssystem eller webbpubliceringssystem. Från början var WordPress faktiskt ett bloggsystem. Efter att folk tog det till sina hjärtan i takt med att bloggandet ökade, så började man även att bygga vanliga hemsidor i WordPress. Detta gjorde att WordPress började få en ny inriktning. Det är än idag ett fullfjädrat bloggsystem, men med mycket större funktionalitet för vanliga hemsidor och andra typer av lösningar.

Egen installation eller wordpress.org?

Det finns många sätt att utveckla hemsida på i WordPress. Ett alternativ är att gå till wordpress.com och enkelt skapa sin egen blogg. Det finns för- och nackdelar med detta. Bland fördelarna kan nämnas att det är snabbt, enkelt och kostnadsfritt. Nackdelarna visar sig i att man är begränsad när det kommer till design och möjlighet att lägga till extrafunktioner, så kallade plugins. Ett annat sätt är att ladda ner versionen med öppen källkod och lägga den på ett eget webbhotell.

Länkar:
WordPress.com
WordPress.org

Hjälp med WordPress

Vill du ha en hemsida eller blogg i WordPress med full kontroll över både design och funktion? Då krävs det att man gör en egen installation av WordPress källkod på sitt webbhotell. Detta kan göras på egen hand, men de flesta föredrar att låta en webbkonsult eller en professionell webbyrå att bistå med installation och design. Även efter att sidan är färdig är det bra att ha en seriös partner som tar hand om WordPress-sidans uppdateringar och säkerhet.

Behöver du hjälp med WordPress?
Hör av dig till oss!