5 snabba tips för att slippa hackad WordPress

Varje dag hackas fler än 30.000 hemsidor helt i onödan. Ofta används väldigt simpla säkerhetshål för att ta kontroll över sajterna och de vanligaste misstagen är lätta att undvika. Här kommer därför fem smarta tips för att se till så att inte din sajt blir drabbad.

hackad

1. Användarnamn och lösenord

När WordPress installeras använder många ”admin” som användarnamn. Därmed har man gett ifrån sig hälften av de uppgifter som behövs för att komma åt systemet (användarnamn + lösenord). Genom att byta ut ”admin” mot något annat gör man ett intrång mycket svårare. Ta även bort alla systemanvändare som inte används och passa på att se över ditt lösenord. Här är en bra tjänst som visar hur lång tid ditt lösenord skulle ta att hacka: howsecureismypassword.net

2. Uppdatera WordPress ofta

WordPress släpper i snitt en till fem uppdateringar i månaden med allt från nya funktioner till säkerhetspatchar. Genom att installera dessa så snart som möjligt efter att de släppts kan du vara säker på att kända säkerhetsluckor är åtgärdade. För att uppdatera går du in i adminpanelen och klickar på uppdateringsfliken. Många webbyråer erbjuder även tjänster där de gör uppdateringarna åt dig och i vissa fall går det till och med att ställa in automatisk hantering av detta.

3. Håll koll på dina plugin och teman

Det är populärt att installera plugin och teman som ger nya funktioner och utseenden. Dessa är fria att utvecklas och släppas av vem som helst och därför varierar de stort i kvalitet och säkerhetstänk. Installera bara plugin från kända producenter med många nedladdningar och höga betyg. Se till att uppdatera dem till senaste version så snart de släpps och radera helt plugins som inte används längre.

4. Se över backuperna

Många webbhotell och servrar erbjuder backuptjänster, men det är upp till dig att se till så att de fungerar och är rätt konfigurerade. Om du har möjlighet, gör gärna en teståterläsning av en backupkopia för att verifiera så att de verkligen fungerar.

5. Skaffa ett SSL-certifikat

SSL är en säkerhetsmekanism som krypterar information som du skickar till hemsidor. Utan SSL skickas ditt lösenord mellan datorn och hemsidan okrypterat när du loggar in, vilket kan vara förrädiskt om du sitter på en delad internetuppkoppling under semestern. En bonus är även att Google sägs premiera sajter med SSL i sina sökresultat. Ditt webbhotell eller din webbyrå kan oftast hjälpa dig med ett certifikat och installation.

Ute efter en ny webbplats?

Fyll i fälten nedan så bokar vi in ett möte!
Samtycke(Obligatoriskt)

Den här webbplatsen är skyddad av reCAPTCHA, Googles Sekretesspolicy och Användarvillkor gäller.