G-PageSpeed

En snabbare webbplats ger ditt företag ett mer förtroendeingivande intryck, ser till att ni behåller era besökare på webbplatsen samt ökar er ranking på sökmotorer. Vårt PageSpeed-paket säkerställer just detta.

  • Komprimering av statiska filer såsom bilder, script och styling
  • Bildkonvertering till det minneseffektiva formatet .webp
  • Inläsning av resurser såsom bilder, script och styling först när de behövs/syns på sidan
  • Rekommendationer kring innehåll för optimal laddningstid
pagespeed

Avbildning från pagespeed.web.dev

PageSpeed Insights

PageSpeed Insights är ett verktyg framtaget av Google för att göra webben snabbare och mer användarvänlig. Genom ett antal olika mätpunkter tar de fram ett betyg mellan 0-100 som anger hur optimerad ens webbplats är.

Vi bygger alltid våra webbplatser enligt nuvarande bästa praxis och den senaste tekniken, men webben utvecklas kontinuerligt och nya tekniker för användarvänlighet och optimering släpps dagligen. Även om det finns mycket man som webbplatsägare kan göra genom sitt innehåll, såsom att klippa och optimera sina bilder samt undvika tunga videos så kan man göra en generell optimering med hjälp av vårt PageSpeed-paket och få en ordentlig boost.

Nedan har ni några av åtgärderna vi utför i optimeringen av din webbplats:

  • Vi ser till att statistika filer såsom bilder, script och styling är komprimerade och därav går snabbare för besökarna att läsa in.
  • Med formatet .webp kan vi se till att bibehålla samma visuella kvalitet på bilder men ändå rensa bort information såsom vilken kamera som tog bilden, vilken plats bilden togs på samt vad klockan var. Detta är information som kan vara intressant för ens semesterbilder, men oväsentlig när de används på webben.
  • All information på en webbplats behöver inte läsas in direkt, utan exempelvis bilder som ligger längre ner på sidan kan istället laddas in när man närmar sig dem. På det sättet möts inte besökaren av en ström av resurser som behöver laddas ner och får därför en snabbare första inladdning.
  • Utöver de åtgärder vi utför så hänger PageSpeed mycket på vad man läser in, har man tunga videor och tredjepartsscript så kan dessa påverka användarupplevelsen negativt. Vi kommer med de rekommendationer vi har för att optimera, så gör vi tillsammans en avvägning för bästa möjliga resultat.

Vanliga frågor

Varför är det viktigt med hög PageSpeed och tillgänglighet?

En snabbare webbplats ger ett mer förtroendeingivande intryck, ser till att besökarna stannar och presterar högre ranking i sökmotorer. Tillgänglighet gör sajten användbar för alla möjliga besökare och ger en förbättrad användarupplevelse.

Testa din webbplats här

Resultatet visas i en ny flik

Kontakta oss om du vill veta mer!

Fyll i fälten nedan så bokar vi in ett möte.

Namn*(Obligatoriskt)

Den här webbplatsen är skyddad av reCAPTCHA,
Googles Sekretesspolicy och Användarvillkor gäller.