Miljövänliga webbplatser – hur går det till?

Goda råd och tips!

miljo-1440×810-jpg

Vad är en miljövänlig webbplats?

Väldigt få företag i Sverige (och resten av världen) erbjuder idag miljövänliga hemsidor. Varför är det så när datacenter i framtiden förväntas bli en av världens största miljöbovar och varje googlesökning du gör sägs generera sju gram koldioxidutsläpp? Förmodligen är det pengar som styr i första hand som vanligt, snarare än intresset för att skapa en god framtid för kommande generationer.

En webbplats kan anses vara miljövänlig om den drivs i ett datacenter som är ISO 14001-certifierat och använder grön el. En förutsättning är så klart även att kontoret där webbplatsens utvecklare sitter också drivs med förnybara energikällor och har en väl genomarbetad miljöpolicy. Inom några år kommer förmodligen en normal webbyrå i Stockholm och resten av Sverige att vara miljöcertifierade, men fram till dess behöver du själv se till att din leverantör sköter sina åtaganden mot omvärlden.

En garanterat miljöcertifierad webbyrå är The Generation i Stockholm. Vi klimatkompenserar 200% av vår verksamhet genom odling av elefantgräs i samarbete med Skymining. Hör av dig till oss om du vill värna miljön och samtidigt få en professionell, modern och mobilanpassad närvaro på webben som garanterat genererar hållbara resultat.

Offert på ny webbplats?

Fördelar

Få ett förslag inom ett dygn från oss på webbyrån Generation.

Fasta priser

Fast leveranstid

Färdiga plugins för många tilläggsfunktioner, t.ex. systemintegrationer

Professionell unik design

Stabil och långsiktig byrå med 30 anställda

Skicka in en förfrågan till oss!

Namn*(Obligatoriskt)

Den här webbplatsen är skyddad av reCAPTCHA,
Googles Sekretesspolicy och Användarvillkor gäller.